Tragedie la un show aviatic din SUA: Un avion s-a prăbuşit în mulţime! Cel puţin trei morţi şi 50 de răniţi - VIDEO

Cel puţin trei persoane au murit şi alte peste 50 au fost rănite vineri la Reno, în Nevada, după prăbuşirea unui avion din cel de-al Doilea Război Mondial în apropierea tribunelor cu spectatori. Avionul participa la o demonstraţie aeriană.

1548 afișări
Imaginea articolului Tragedie la un show aviatic din SUA: Un avion s-a prăbuşit în mulţime! Cel puţin trei morţi şi 50 de răniţi - VIDEO

Tragedie la un show aviatic din SUA: Un avion s-a prăbuşit în mulţime! Cel puţin trei morţi şi 50 de răniţi - VIDEO

Bilanţul accidentului riscă însă să se agraveze, deoarece cel puţin 15 dintre răniţi se află în stare critică.

Aparatul, un Mustang P-51, s-a prăbuşit în apropierea tribunelor unde se aflau spectatorii.

"Partea din faţă a tribunelor este aproape distrusă", a declarat Mike Houghton, preşedintele asociaţiei pentru competiţii aeriene din Reno, care a refuzat să precizeze numărul persoanelor decedate.

Răniţii au fost transportaţi la o clinică aflată în apropiere de locul unde se desfăşura demonstraţia şi la un spital din Reno. Surse medicale au afirmat că accidentul s-a soldat cu cel puţin trei morţi.

Comisia Naţională pentru Securitatea Transporturilor (NTSB) a declanşat o anchetă şi urmează să prezinte bilanţul actualizat al catastrofei, a precizat Houghton.

Purtătorul de cuvânt al organizatorilor, Mike Draper, a afirmat că pilotul avionului se afla la prima sau a doua cursă în momentul în care a transmis un apel de urgenţă. "Nu ştim de ce s-a prăbuşit. Pilotul a transmis un apel de ajutor şi a ieşit din cursă", a spus el.

"Cred că pilotul a mişcat manşa în ultimele două secunde, pentru că a văzut tribunele, şi cred că a salvat 200 sau 300 de vieţi", a declarat un martor ocular. "E ca un masacru, ca şi cum ar fi explodat o bombă", a afirmat un alt martor, citat de Reno Gazette-Journal. "Un om a fost tăiat în două, e sânge peste tot (...) Se văd braţe şi picioare (...)", a adăugat el.

Pilotul avionului, Jimmy Leeward, în vârstă de 74 de ani, se numără, cel mai probabil, printre victime.

Mike Houghton a exclus ipoteza ca vârsta pilotului să se fi numărat printre cauzele accidentului. "Toate dosarele medicale erau la zi (...), iar Jimmy era un pilot calificat, foarte experimentat şi dotat", a spus el, afirmând că acesta participa la demonstraţii din 1975.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici