„Tratamentul” prezidenţial, sau cum au ajuns americanii să bea înălbitor

  • În aprilie, Trump sugera injectarea cu dezinfectant, ca tratament pentru COVID-19
  • 4% din americani chiar au înghiţit sau au făcut gargară cu înălbitor
  • Ulterior Trump a revenit ulterior, spunând că a vrut să fie sarcastic
1376 afișări
Imaginea articolului „Tratamentul” prezidenţial, sau cum au ajuns americanii să bea înălbitor

„Tratamentul” prezidenţial, sau cum au ajuns americanii să bea înălbitor FOTO Profimedia

Acum, că a fost confirmat cu COVID-19, poate ar fi cazul ca Trump să testeze pe el însuşi ce le-a sugerat altora să facă.

Una dintre ideile de a lupta cu coronavirusul a venit în aprilie, când preşedintele sugera injectarea bolnavilor cu dezinfectant.

  • „Văd că dezinfectantul îl distruge (COVID-19 n.red.) într-un minut. Un singur minut. Poate găsim o metodă să facem aşa ceva, ca o injecţie, o curăţare. Pentru că intră în plămâni şi face o mulţime de probleme. Ar trebui să verificăm asta cu doctori, dar pentru mine sună interesant”, declara Trump acum câteva luni.

Oricât de greu de crezut ar părea, au fost oameni care i-au urmat sugestia, spre disperarea comunităţii medicale.

Conform unui sondaj făcut de Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite, 4% din americani au ingerat sau au făcut gargară cu înălbitor diluat, 10% şi-au dat pe corp cu produse de curăţat sau dezinfectanţi, iar 6% au inhalat vapori de la produsele de curăţenie şi dezinfecţie. În acest timp, numărul apelurilor la urgenţă pentru otrăviri cu soluţii de curăţat sau dezinfectanţi, a crescut cu 20%.

Asta chiar dacă Trump a încercat să dreagă busuiocul, spunând că a fost de fapt un comentariu sarastic.

  •  „Am pus o întrebare sarcastică pentru reporter ca voi, doar să văd ce se întâmplă. Dezinfectantul poate fi folosit aşa, dat pe mâini şi ar funcţiona”, s-a apărat preşedintele SUA ulterior. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici