Trei atleţi ucişi, în timp ce războiul dintre Israel şi Hamas continuă

Înotătorul Eden Nimri, fotbalistul Lior Asulin şi jucătorul de lacrosse Mor Cohen au fost ucişi de la începutul războiului dintre gruparea teroristă Hamas şi Israel, informează insidethegames.

282 afișări
Imaginea articolului Trei atleţi ucişi, în timp ce războiul dintre Israel şi Hamas continuă

Nimri, locotenent în cadrul Forţelor de Apărare Israeliene şi comandant al unei unităţi de drone, a fost ucisă în timp ce se lupta cu Hamas în Nahal Oz.

A participat la Campionatele Europene de înot în ape deschise pentru juniori din 2018 şi a terminat pe locul 30.

De asemenea, ea a participat la Cupa Mediteranei din 2014 şi la Campionatele Mondiale ale Federaţiei Internaţionale a Sportului Şcolar din 2017.

"Asociaţia de înot din Israel îşi exprimă profunda tristeţe şi se alătură doliului greu al familiei Nimri pentru moartea unui ofiţer al IDF, locotenentul Aden Nimri, în vârstă de 22 de ani, comandant de echipă în Sky Rider, care a căzut în luptă la avanpostul Nahal Oz", a scris Asociaţia de înot din Israel pe Instagram.

"Eden a fost înotător şi s-a antrenat de la o vârstă fragedă la Clubul Reut Water Park.

"A crescut într-o familie minunată de înotători, în care sora ei, Noga, este şi ea înotătoare, tatăl ei, Michael, este înotător masters şi împreună cu soţia sa Sharon - amândoi sunt arbitri de înot.

"Eden a fost o fată extraordinară, o prietenă bună, competitivă, extrem de muncitoare, foarte autodisciplinată, a muncit din greu, a ţintit mereu sus, şi-a stabilit obiective şi le-a atins.

"Ea a combinat antrenamentele şi competiţiile în bazin cu cele în ape deschise şi chiar şi atunci când s-a alăturat IDF, venea să înoate în vacanţe".

Lior Asulin şi-a pierdut viaţa în timpul sărbătoririi celei de-a 43-a aniversări la festivalul de muzică Supernova, unde sute de oameni au fost ucişi şi mulţi au fost luaţi ostatici.

Atacantul a jucat pentru mai multe cluburi din Israel din 1997 până în 2017 şi a marcat 176 de goluri.

Unul dintre aceste cluburi a fost Hapoel Tel Aviv, care a mai spus că antrenorul său de tineret Alon Shamli a fost de asemenea ucis în atacuri.

"În aceste zile triste şi dureroase, momente pe care mintea şi sufletul le stăpânesc cu greu, dorim să transmitem condoleanţe familiilor celor ucişi, să le urăm celor răniţi o recuperare rapidă şi să subliniem angajamentul Federaţiei de Fotbal de a participa activ şi central la orice asistenţă necesară şi în orice mod posibil pentru a aduce alinare unei ţări rănite şi pline de durere", se arată într-un comunicat al Federaţiei Israeliene de Fotbal.

Moartea lui Mor Cohen, care făcea parte din echipa naţională de lacrosse, a fost anunţată de Asociaţia Israeliană de Lacrosse.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care a reprezentat Israelul la Campionatul Mondial U19 din 2016, era stabilit în Ashkelon, care este unul dintre cele mai apropiate oraşe israeliene de Fâşia Gaza.

Asociaţia Israel Lacrosse l-a descris pe Cohen ca fiind un "tânăr remarcabil" care "a atins vieţile tuturor celor pe care i-a întâlnit".

USA Lacrosse a postat, de asemenea, un omagiu pentru Cohen pe reţeua de socializare X.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici