Trei cetăţeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au spionat pentru China

  • Trei persoane suspectate de spionaj în favoarea Chinei şi de facilitarea transferului de informaţii privind tehnologii cu potenţiale utilizări militare au fost arestate luni în Germania.
  • Procurorii au declarat că cei trei cetăţeni germani sunt acuzaţi că au început să acţioneze pentru serviciile de informaţii chineze înainte de 20 iunie 2022.
  • De asemenea, ei sunt suspectaţi că au încălcat legislaţia germană privind exporturile.
273 afișări
Imaginea articolului Trei cetăţeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au spionat pentru China

Trei cetăţeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au spionat pentru China. Sursa foto: Mediafax Foto

Unul dintre suspecţi, identificat doar ca Thomas R., în conformitate cu legile germane privind protecţia vieţii private, ar fi fost agent pentru un angajat al Ministerului Securităţii de Stat din China (MSS) şi ar fi procurat în Germania informaţii despre "tehnologii inovatoare utilizabile din punct de vedere militar" pentru persoana respectivă, au precizat procurorii federali într-un comunicat, conform AP.

Pentru a face acest lucru, au spus procurorii, el i-a folosit pe Herwig F. şi Ina. F, un cuplu care deţine o companie din Duesseldorf care a fost folosită pentru a contacta şi a lucra cu cercetători germani.

Cuplul ar fi stabilit un acord de transfer de cercetare cu o companie germană, primul pas fiind elaborarea unui studiu pentru un partener chinez cu privire la tehnologia pieselor de maşini care ar putea fi folosite pentru motoare de nave puternice, inclusiv cele de pe navele de luptă. Angajatul MSS se afla în spatele partenerului chinez, iar proiectul a fost finanţat de statul chinez, au declarat procurorii.

La momentul arestărilor, suspecţii se aflau în negocieri privind alte proiecte de cercetare care ar putea fi utile pentru extinderea forţei de luptă a marinei chineze, au adăugat aceştia.

Suspecţii au achiziţionat, de asemenea, cu fonduri MSS un laser special şi l-au exportat în China fără permisiune, deşi acesta era clasificat ca instrument "cu dublă utilizare" conform normelor Uniunii Europene, au declarat procurorii.

Au fost percheziţionate locuinţele şi birourile suspecţilor, care au fost arestaţi în Duesseldorf şi în Bad Homburg, în apropiere de Frankfurt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici