Trei copii au murit şi peste 6.200 s-au îmbolnăvit în China, după ce au băut lapte contaminat

Trei copii au murit în China după ce au băut lapte contaminat cu melamină, care a provocat îmbolnăvirea în diverse grade a altor 6.244 de copii, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat miercuri.

12 afișări
Imaginea articolului Trei copii au murit şi peste 6.200 s-au îmbolnăvit în China, după ce au băut lapte contaminat

Trei copii au murit şi peste 6.200 s-au îmbolnăvit în China, după ce au băut lapte contaminat (Imagine: Mediafax/AFP)

Dacă 4.917 copii nu au suferit decât tulburări uşoare, 1.327 au fost spitalizaţi, între care 158 "cu afecţiuni renale grave", a precizat ministrul Sănătăţii, Chen Zhu, într-o conferinţă de presă. Totuşi, 94 de copii care se încadrează în cele 158 de cazuri grave "sunt într-o stare stabilă", a adăugat ministrul.

În afară de cele două decese anunţate anterior, doi bebeluşi de cinci şi opt luni din Gansu (provincie în nord-vest), un altul a fost înregistrat la Zhejiang (în est), pe fondul scandalului laptelui contaminat cu melamină.

Ministrul responsabil cu controlul calităţii, Li Changjiang, a subliniat miercuri că "toate produsele furnizate la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice au fost sigure sută la sută", în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Chen Zhu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici