Trei dintre membrii Guvernului grec care fac parte din formaţiunea Laos au demisionat

Trei dintre cei patru membri ai Guvernului grec care fac parte din formaţiunea de extremă-dreapta Laos au demisionat vineri, anunţă agenţia de presă ANA.

154 afișări
Imaginea articolului Trei dintre membrii Guvernului grec care fac parte din formaţiunea Laos au demisionat

George Karatzaferis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Transporturilor, Makis Voridis, precum şi doi secretari de stat, de la Agricultură şi Marina comercială, Asterios Rodoulis şi Adonis Georgiadis, şi-au prezentat demisiile.

Deciziile au fost luate la două ore după ce liderul partidului, Georges Karatzaferis, a declarat că nu va vota planul de austeritate cerut în schimbul împrumutului extern de 130 de miliarde de euro.

LAOS are doar 15 reprezentanţi în Parlamentul de 300 de locuri al Greciei, aşa că un refuz de a vota pachetul de împrumuturi externe nu pune în pericol adoptarea acestuia de către Legislativ. Karatzaferis a cerut, de asemenea, schimbări de miniştri şi un Cabinet format din tehnocraţi.

Reprezentanţii creditorilor externi ai Geciei, FMI şi statele din zona euro, sunt din ce în ce mai nepopulari din cauza măsurilor dure de austeritate impuse Guvernului de la Atena în schimul ajutorului financiar care ar trebui să ajute ţara să nu intre în faliment.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici