Trei membri ai echipelor de salvare de la mina din Utah, morţi în urma unui accident

Trei dintre membrii echipelor de salvare implicate în operaţiunile de căutare a celor şase mineri blocaţi în subteran în mina Crandall Canyon, din statul american Utah, au fost ucişi în urma unui accident produs joi, au anunţat surse oficiale citate de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Trei membri ai echipelor de salvare de la mina din Utah, morţi în urma unui accident

Trei membri ai echipelor de salvare de la mina din Utah, morţi în urma unui accident

Tammy Kukuchi, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Resurse Naturale din Utah, a confirmat că alte şase persoane, membre ale echipelor de salvare, au fost rănite. Kukuchi a confirmat de asemenea cel de-al treilea deces dar nu a precizat la ce spital s-a înregistrat decesul.

Mai multe ambulanţe care au sosit la locul accidentului produs la mina din statul Utah, au transportat răniţii la spitalele din localităţile Castleview şi Provo. Ediţia electronică a publicaţiei Salt Lake Tribune a relatat că trei ambulanţe au ajuns la faţa locului, începând cu ora 19.10 (04.10 ora României), urmate de trei elicoptere.

Iniţial, un oficial din cadrul spitalului din Castleview declarase că cel puţin nouă dintre membrii echipelor de salvare aflate în căutarea celor şase mineri blocaţi în subteran, au fost răniţi în urma unui accident.

Accidentul a fost generat de o erupţie de piatră şi cărbune, generată de o creştere a presiunii în timpul operaţiunilor de forare în mină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici