Trei militari americani au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, în timpul unei ambuscade în Niger

Trei militari din forţele speciale ale Statelor Unite au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, într-o ambuscadă care a avut loc miercuri în timpul unei misiuni de patrulare în sud-vestul Nigerului, potrivit unor oficiali americani citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

693 afișări
Imaginea articolului Trei militari americani au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, în timpul unei ambuscade în Niger

Trei militari americani au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, în timpul unei ambuscade în Niger

Militarii au fost atacaţi într-o zonă cunoscută pentru prezenţa mai multor insurgenţi, inclusiv ai Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) şi ai organizaţiei terorite Stat Islamic.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului SUA din Africa a confirmat că o patrulă comună SUA-Niger a fost ţinta unui atac în sud-vestul Nigerului, fără a oferi detalii suplimentare.

O sursă diplomatică din Niger a precizat, sub protecţia anonimatului, că printre victime se află şi cinci soldaţi ai Nigerului, iar atacatorii au venit din zona frontierei cu statul Mali.

Comandamentul militar al SUA din Africa a detaşat sute de militari în regiune, inclusiv la o bază aeriană din Agadez, oferind pregătire şi sprijin armatei Nigerului în aspecte precum colectarea de informaţii şi supravegherea, fără a exista victime până în prezent.

Forţele africane de securitate, susţinute de trupe occidentale, au intensificat eforturile de combatere a grupărilor islamiste care fac parte dintr-o insurgenţă regională ce s-a dezvoltat în deşerturile sărace şi slab populate din regiunea Sahel (care ocupă mari porţiuni din Senegal, Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger, Ciad, Etiopia şi Sudan).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici