Trei morţi confirmaţi şi 110 supravieţuitori în urma naufragiului din largul coastei australiene

Trei persoane au fost găsite moarte şi 110 pasageri au fost salvaţi vineri după naufragiul unei nave în largul coastei insulei australiene Christmas care avea la bord aproximativ 200 de imigranţi, au transmis autorităţile.

140 afișări
Imaginea articolului Trei morţi confirmaţi şi 110 supravieţuitori în urma naufragiului din largul coastei australiene

Trei morţi confirmaţi şi 110 supravieţuitori în urma naufragiului din largul coastei australiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem 110 supravieţuitori şi trei morţi sunt confirmaţi", a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii australiene de securitate maritimă (Amsa). Unul dintre supravieţuitori este un băiat în vârstă de 13 ani.

Patru nave ale marinei comerciale, două nave ale marinei de război australiene şi cinci avioane participă la operaţiunile de salvare.

Ministrul australian de Interne, Jason Clare, a declarat că toţi pasagerii ambarcaţiunii erau bărbaţi.

"Primele informaţii sugerează că la bord se aflau în jur de 200 de persoane", a declarat acesta pentru presă. "Unul dintre supravieţuitori este un băiat în vârstă de 13 ani, restul sunt adulţi", a adăugat acesta.

"Suntem încă într-o perioadă critică în care am putea salva multe vieţi", a adăugat ministru.

"Supravieţuitorii au ajuns pe insula Christmas. Cei care au fost salvaţi purtau veste de salvare şi suntem încrezători că putem salva şi alte persoane", a adăugat purtătorul de cuvânt al Amsa, precizând că temperatura apei era caldă.

Ambarcaţiunea, care plecase din Sri Lanka, a lansat un mesaj S.O.S. în timpul după-amiezii, indicând că a naufragiat în apele indoneziene, la 120 de mile nord de insula Christmas.

Această insulă este un teritoriu australian situat în Oceanul Indian la 2.600 kilometrii de coasta de nord-vest a Australiei şi la 300 de kilometri de coastele indoneziene.

De la 1 ianuarie, autorităţile australiene au interceptat 62 de ambarcaţiuni ce transportau în total 4.484 de migranţi, un număr record într-o perioadă de şase luni.

Zona a fost teatrul mai multor naufragii care s-au soldat cu numeroase victime printre migranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici