Trei rachete au fost lansate din sudul Libanului spre Israel

  • Trei rachete au fost lansate, joi seară, din sudul Libanului spre Israel.
  • Surse: Rachetele au fost lansate din zona unei tabere de refugiaţi palestinieni.
  • Incidentul intervine în contextul confruntărilor militare dintre Israel şi grupuri islamiste din Fâşia Gaza.
4186 afișări
Imaginea articolului Trei rachete au fost lansate din sudul Libanului spre Israel

Foto: Profimedia

Militanţi islamişti au lansat, joi seară, trei rachete din sudul Libanului spre nordul Israelului, afirmă surse militare citate de cotidianul Times of Israel.
 
Nu este clar cine a lansat rachetele din sudul Libanului, unde este activă organizaţia islamistă şiită Hezbollah. Rachetele au căzut pe teritoriul israelian, în apropierea frontierei. Nu au fost raportate victime.
 
Surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze au declarat pentru postul de televiziune Al Jazeera că rachetele au fost lansate din zona taberei de refugiaţi palestinieni Rashidieh.
 
Incidentul intervine în contextul conflictului militar dintre Israel şi grupuri militante palestiniene din Fâşia Gaza. Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat joi aproximativ 250 de rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod, Beersheba şi Eilat. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.650 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.
 
Bilanţul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la 103 morţi şi peste 550 de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici