Trei soldaţi americani morţi după atacul unei baze militare din Iordania

Trei soldaţi ai armatei americane au fost ucişi şi cel puţin 25 de membri ai serviciului au fost răniţi într-un atac cu dronă în cursul nopţii asupra unui mic avanpost american din Iordania, au declarat oficiali americani pentru CNN.

728 afișări
Imaginea articolului Trei soldaţi americani morţi după atacul unei baze militare din Iordania

Trei soldaţi americani morţi după atacul unei baze militare din Iordania

Este pentru prima dată când trupe americane au fost ucise de focuri inamice în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Gaza.

Uciderea a trei americani la Turnul 22 din Iordania, în apropiere de graniţa cu Siria, reprezintă o escaladare semnificativă a unei situaţii deja precare în Orientul Mijlociu. Oficialii au declarat că drona a fost lansată de militanţi susţinuţi de Iran şi pare să provină din Siria.

Comandamentul Central al SUA a confirmat duminică, într-o declaraţie, că trei membri ai serviciului au fost ucişi şi 25 au fost răniţi în urma unui atac cu dronă cu o singură direcţie care „a avut impact la o bază din nord-estul Iordaniei”.

Până vineri, au avut loc peste 158 de atacuri asupra forţelor americane şi ale coaliţiei în Irak şi Siria, deşi oficialii au calificat drept nereuşite tirurile constante de drone, rachete şi rachete, deoarece, în mod frecvent, nu au provocat răni grave sau daune infrastructurii.

Nu este clar de ce apărarea aeriană nu a reuşit să intercepteze drona, care pare să fie primul atac cunoscut asupra Turnului 22 de când au început atacurile asupra forţelor SUA şi ale coaliţiei, la 17 octombrie. Forţele americane de la avanpost se află acolo ca parte a unei misiuni de consiliere şi asistenţă cu Iordania.

Oficialii americani au declarat în repetate rânduri că nu doresc ca tensiunile din ce în ce mai mari din Orientul Mijlociu să se extindă într-un război regional.

SUA au întreprins mai multe acţiuni de represalii împotriva grupărilor susţinute de Iran în Irak şi Siria, una dintre ele chiar săptămâna trecută, când SUA au lovit trei instalaţii din Irak folosite de Kataib Hezbollah şi de alte grupări afiliate Iranului.

Uciderea celor trei americani survine, de asemenea, în contextul în care se aşteaptă ca SUA şi Irakul să înceapă în curând discuţii despre viitorul prezenţei militare americane în această ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
soldat,
mort,
iordania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici