Trei soldaţi israelieni din Fâşia Gaza, ucişi de tiruri israeliene

Trei militari israelieni din Brigada Golani, o unitate de elită, au fost ucişi şi 24 au fost răniţi, luni seara, în nordul Fâşiei Gaza, după ce un tanc israelian a deschis focul din greşeală în direcţia lor, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

12 afișări
Imaginea articolului Trei soldaţi israelieni din Fâşia Gaza, ucişi de tiruri israeliene

Trei soldaţi israelieni din Fâşia Gaza, ucişi de tiruri israeliene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trei soldaţi ai forţelor israeliene au fost ucişi în urma exploziei unui obuz lansat din greşeală de un tanc israelian în cursul unei operaţiuni", în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat purtătorul de cuvânt, adăugând că 24 de militari au fost răniţi.

El a precizat că unul dintre aceştia era în stare "critică" şi alţi trei erau în stare "gravă". Ceilalţi 20 au fost răniţi uşor.

Comandantul unităţii, colonelul Avi Peled, figurează printre cei răniţi uşor.

"Obuzul s-a abătut asupra unei structuri unde se aflau soldaţii", a adăugat el, fără a preciza zona în care unitatea a fost vizată de focuri.

Martorii au afirmat că incidentul s-a produs la Shujaiya, un cartier din estul oraşului Gaza, care este încercuit de tancurile israeliene.

La începutul serii, aripa armată a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, afirmase că a ucis "zece soldaţi" şi a rănit 30. Israelul nu a făcut atunci nici un comentariu.

În total, patru militari israelieni au murit şi alţi 79 au fost răniţi de la începutul ofensivei terestre din Fâşia Gaza, sâmbătă seară, conform bilanţului oficial israelian, care include soldaţii ucişi şi răniţi de tancul israelian.

Shujaiya, ca şi cartierul vecin Zeitun, a fost, conform martorilor, teatrul unor lupte intense în cursul serii de luni.

Rezidenţii acestor cartiere au evocat explozii puternice şi bombardamente frecvente ale artileriei şi forţelor aeriene israeliene.

Conform unui jurnalist AFP, este vorba despre cele mai importante raiduri aeriene israeliene de la lansarea operaţiunilor terestre de către armată, sâmbătă seara, după o săptămână de atacuri aeriene împotriva Fâşiei Gaza.

O sursă militară israeliană a confirmat că soldaţii erau implicaţi în lupte dure în aceste sectoare.

"Luptele sunt foarte violente la Shujaiya", a declarat un membru Hamas, sub acoperirea anonimatului. "Rezistenţa a organizat ambuscade asupra forţelor israeliene şi a rănit şapte soldaţi", a adăugat el. "Am plasat mult explozibil în calea lor", a conchis acesta.

Citeşte şi:

Lupte violente între armata israeliană şi combatanţii Hamas, în oraşul Gaza

Cel puţin 50 de palestinieni au fost ucişi luni în Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici