Treisprezece angajaţi ai unui depozit de deşeuri nucleare din SUA, expuşi la radiaţii

Treisprezece angajaţi de la o instalaţie de stocare de deşeuri nucleare din New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite, au fost expuşi unor radiaţii, a dezvăluit miercuri o serie de teste efectuate asupra acestora.

178 afișări
Imaginea articolului Treisprezece angajaţi ai unui depozit de deşeuri nucleare din SUA, expuşi la radiaţii

Treisprezece angajaţi ai unui depozit de deşeuri nucleare din SUA, expuşi la radiaţii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Angajaţii au fost testaţi pozitiv cu americiu-241, un izotop prezent în deşeuri radioactive conţinând în principal plutoniu, depozitate la Waste Isolation Pilot Plant (WIPP), primul dispozitiv de acest tip în Statele Unite.

"Este prematur să speculăm cu privire la consecinţele asupra sănătăţii ale acestor rezultate preliminare sau pe tema unui eventual tratament necesar", a subliniat Jose Franco, un reprezentant WIPP, citat într-un comunicat.

Radiaţii au fost detectate în atmosferă, pe 14 februarie, la o instalaţie de stocare pentru deşeuri nucleare situată în apropiere de Carlsbad, în New Mexico. Niciun angajat nu se afla, la data respectivă, în subteran şi "nicio contaminare nu a fost constatată la material, personal sau clădiri", dăde asigurări WIPP.

Instalaţia, ale cărei săli sunt săpate într-o formaţiune geologică stabilă de sare, la o adâncime de 655 de metri adâncime, a fost închisă, de atunci, iar în prezent este inactivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici