Treisprezece persoane, decedate în urma unui prăbuşirii unui avion militar, în Indonezia

Un avion al forţelor aeriene din Indonezia s-a prăbuşit duminică după ce s-a lovit de un munte, în timpul unui exerciţiu militar efectuat în zona izolată Papua, toţi cei 13 pasageri decedând, informează Euronews.

858 afișări
Imaginea articolului Treisprezece persoane, decedate în urma unui prăbuşirii unui avion militar, în Indonezia

Treisprezece persoane, decedate în urma unui prăbuşirii unui avion militar, în Indonezia (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Avionul de tip Hercules C130 a decolat din oraşul Timika înainte de a se prăbuşi în apropierea destinaţiei sale finale, Wamena, în jurul orei locale 6:15 ( 01:15, ora României), a declarat Ivan Ahmad Riski Titus, director operaţional al Agenţiei de cercetare şi salvare din Indonezia.

Accidentul a avut loc pe muntele Lisuwa. Cadavrele celor treisprezece pasageri au fost recuperate.

Transportul aerian este în mod frecvent folosit în regiunea montană Papua.

Preşedintele Joko Widodo a promis revizuirea vechilor aeronave indoneziene după ce în 2015, 100 de persoane au decedat în urma prăbuşirii unui avion militar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici