Treizeci de militari israelieni au fost răniţi de la declanşarea ofensivei terestre în Fâşia Gaza

Treizeci de militari israelieni au fost răniţi de la începerea ofensivei terestre din Fâşia Gaza, dar nici unul nu a fost ucis, a declarat duminică dimineaţă un purtător de cuvânt al armatei.

8 afișări
Imaginea articolului Treizeci de militari israelieni au fost răniţi de la declanşarea ofensivei terestre în Fâşia Gaza

Treizeci de militari israelieni au fost răniţi de la declanşarea ofensivei terestre în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Treizeci de militari au fost răniţi, dintre care doi - un ofiţer şi un soldat - se află în stare gravă", a declarat purtătorul de cuvânt, furnizând primul bilanţ oficial israelian.

El a dezminţit categoric informaţiile conform cărora mai mulţi militari ar fi fost ucişi, subliniind că până duminică dimineaţă armata "nu a înregistrat nici un mort".

Anterior, Hamas a anunţat că nouă soldaţi israelieni au fost ucişi în cadrul operaţiunii terestre din Fâşia Gaza, care a început sâmbătă seară.

Pe de altă parte, armata israeliană a menţionat o scădere a numărului de tiruri cu rachetă asupra Israelului.

"Opt rachete cu rază scurtă de acţiune şi şapte obuze de mortier au fost lansate de la declanşarea operaţiunii terestre în direcţia Israelului, fără a provoca victime", a precizat un purtător de cuvânt.

Citeste si:

Hamas ameninţă că Fâşia Gaza va deveni "cimitir" pentru armata israeliană

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici