Tripoli oferă o amnistie rebelilor din Misrata

Regimul libian oferă o amnistie rebelilor care controlează de două luni oraşul Misrata, situat la est de Tripoli, dacă aceştia încetează luptele, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului.

125 afișări
Imaginea articolului Tripoli oferă o amnistie rebelilor din Misrata

Tripoli oferă o amnistie rebelilor din Misrata (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei conferinţe de presă la Tripoli, Moussa Ibrahim a menţionat un comunicat al Ministerului Justiţiei care se adresează locuitorilor celui de-al treilea oraş din ţară şi "le cere grupărilor armate din Misrata să depună armele în schimbul unei amnistii".

El precizează că oferta durează până la 3 mai şi că regimul le promite combatanţilor că vor putea părăsi oraşul dacă se vor preda.

Misrata, asediată de două luni de forţele guvernamentale, este teatrul unor confruntări violente.

Moussa Ibrahim a confirmat ameninţarea de a ataca navele care intră în portul Misrata, anunţată anterior de televiziunea libiană.

El a răspuns acuzaţiilor Tunisiei, care a denunţat joi seara o "încălcare a integrităţii teritoriale tunisiene" de către Libia, în urma confruntărilor dintre forţele loiale colonelului Muammar Kadhafi şi insurgenţii libieni la punctul de frontieră Dehiba.

Ibrahim a afirmat că "bande înarmate încearcă să creeze discordie între Tunisia şi Libia şi să creeze o criză umanitară în regiune pentru a justifica o intervenţie a NATO".

Cucerit de rebeli la 21 aprilie, apoi revenit joi după-amiază sub controlul forţelor guvernamentale, punctul de frontieră a fost recucerit de rebeli câteva ore mai târziu. Aproximativ 100 de rebeli înarmaţi făceau de gardă vineri, aşteptându-se la o nouă ofensivă, a constatat AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici