Tronul lui Viktor Orban se clatină în Ungaria. Diferenţă de două procente între Fidesz şi opoziţie

Partidul Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, a obţinut în această lună un avans de două puncte faţă de opoziţia unită în campania pentru alegerile din 3 aprilie, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Zavecz Research.

5752 afișări
Imaginea articolului Tronul lui Viktor Orban se clatină în Ungaria. Diferenţă de două procente între Fidesz şi opoziţie

Pentru prima dată de la preluarea puterii printr-o victorie zdrobitoare în 2010, premierul Viktor Orban se va confrunta cu un front unit al partidelor de opoziţie în alegerile parlamentare.

Alianţa opoziţiei include Coaliţia Democratică, socialiştii, liberalii şi fostul partid de extremă-dreapta, în prezent de centru-dreapta, Jobbik, notează Reuters.

Sondajul institutului Zavecz a plasat sprijinul pentru cele şase partide unite ale opoziţiei la 36% din totalul alegătorilor, în timp ce Fidesz al lui Orban a obţinut 38%, în creştere de la 37% măsurat de institutul de sondaje în noiembrie. De atunci, opoziţia a pierdut cinci puncte procentuale.

Partidul Câinelui cu două cozi şi partidul de extremă-dreapta Mi Hazank (Patria noastră) au câştigat susţinători de anul trecut, dar încă sunt sub pragul de 5% pentru a intra în parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici