Trump a făcut presiuni pentru a obţine acces la informaţii clasificate pentru fiica şi ginerele său

Preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni asupra şefului său de personal şi a unui consilierul al Casei Albe pentru a-i acorda fiicei sale şi consilier personal, Ivanka Trump, accesul la informaţii clasificate împotriva recomandărilor acestora, transmite CNN.

1080 afișări
Imaginea articolului Trump a făcut presiuni pentru a obţine acces la informaţii clasificate pentru fiica şi ginerele său

Trump a făcut presiuni pentru a obţine acces la informaţii clasificate pentru fiica şi ginerele său

Trump a ffăcut presiuni asupra lui John Kelly, şeful său de personal la vremea respectivă, şi a lui Donald McGahn, care era atunci consilier al Casei Albe, să le acorde acces la informaţii clasificate fiicei sale şi lui Jared Kushner, soţului său şi unui alt consilier al Casei Albe, conform îngrijorărilor biroului de personal, a informat CNN.

Ambii consilieri au refuzat acordarea permiselor de securitate cuplului şi, în cele din urmă, Trump le-a acordat el însuşi, potrivit CNN, care a citat trei surse.

The New York Times a scrissăptămâna trecută că Trump i-a ordonat şefului său personal să îi acorde lui Kushner accesul la informaţii clasificate extrem de secrete. Înalţii funcţionari ai administraţiei au fost tulburaţi de decizie, iar Kelly a scris o notă internă despre acest ordin.

Ivanka Trump a declarat într-un interviu televizat luna trecută că tatăl ei nu a avut nici o "implicare" în acordarea permiselor ei sau a lui Kushner.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici