Trump a pledat nevinovat şi a părăsit instanţa la finalul procedurii / Avocat: Este un caz specific "dictaturilor"

Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat nevinovat, în faţa unui judecător din statul Florida, la acuzaţiile privind gestionarea documentelor clasificate şi a părăsit instanţa la finalul procedurii, iar unul dintre avocaţii săi a denunţat o situaţie specifică "dictaturilor".

620 afișări
Imaginea articolului Trump a pledat nevinovat şi a părăsit instanţa la finalul procedurii / Avocat: Este un caz specific "dictaturilor"

Sursa foto: MediafaxFoto

Donald Trump a compărut, marţi, într-o instanţă judiciară federală din Miami şi a fost inculpat pentru 37 de capete de acuzare privind gestionarea ilegală de documente secrete şi obstrucţionarea eforturilor de investigare a arhivelor deţinute în reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, Florida.

Trump a fost plasat scurt timp în custodia autorităţilor federale, a fost identificat formal şi i-au fost prezentate acuzaţiile. "Dezvăluirea neautorizată a acestor documente clasificate ar putea genera riscuri de securitate naţională pentru Statele Unite, pentru relaţiile internaţionale, pentru armata SUA, pentru personalul american şi pentru viabilitatea metodelor de colectare a informaţiilor", conform actului de inculpare.

Donald Trump, candidat în cursa prezidenţială din 2024, a pledat nevinovat, iar ulterior a părăsit instanţa judiciară, potrivit postului Fox News.

"Este una dintre cele mai triste zile din istoria ţării noastre. Suntem o naţiune în declin, Este o vânătoare de vrăjitoare. Trebuie să facem America Măreaţă din nou", a declarat Donald Trump, înainte de a ajunge la sediul instanţei judiciare.

Departamentul Justiţiei l-a înştiinţat pe Donald Trump săptămâna trecută că va fi inculpat. "Nu m-am gândit niciodată că ar fi posibil să i se întâmple aşa ceva unui fost preşedinte al Statelor Unite. Este o zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Suntem o naţiune aflată într-un declin grav şi rapid, dar împreună vom face America Măreaţă din nou!", a afirmat Trump acum câteva zile, denunţând un "atac politic".

Donald Trump, care este favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat înnoirea echipei de avocaţi, pentru a contesta inculparea pentru deţinere neautorizată de documente secrete şi pentru a se apăra în cursul procesului.

Avocat: Este o situaţie specifică "dictaturilor"

"Această situaţie este specifică dictaturilor", a acuzat Alina Habba, unul dintre avocaţii lui Trump. "Suntem într-un moment de răscruce în istoria naţiunii noastre. Vizarea directă a principalului adversar politic prin intermediul procedurilor procurorilor este un lucru specific dictaturilor precum cele din Cuba şi Venezuela. Acolo, este ceva frecvent să fie anchetaţi candidaţii rivali, să fie persecutaţi şi arestaţi", a afirmat Alina Habba. Avocata a denunţat standardele duble ale sistemului judiciar american, argumentând că politicieni democraţi precum fostul candidat la preşedinţie Hillary Clinton şi preşedintele Joseph Biden nu au fost inculpaţi pentru fapte similare. "Decizia de inculpare a preşedintelui Trump în timp ce sunt închişi ochii în alte cazuri este emblematică pentru corupţia pe care o avem aici", a acuzat Alina Habba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici