Trump ar fi păstrat secret rezultatul pozitiv al testului COVID. Fostul preşedinte a arătat ”o flagrantă lipsă de respect faţă de sănătatea publică”

  • Fostul oficial al Casei Albe declara că Trump a păstrat secret rezultatul pozitiv al testului COVID.
  • Fostul preşedinte a arătat ”o flagrantă lipsă de respect faţă de sănătatea publică”.
495 afișări
Imaginea articolului Trump ar fi păstrat secret rezultatul pozitiv al testului COVID. Fostul preşedinte a arătat ”o flagrantă lipsă de respect faţă de sănătatea publică”

Trump ar fi păstrat secret rezultatul pozitiv al testului COVID. Fostul preşedinte a arătat ”o flagrantă lipsă de respect faţă de sănătatea publică”

Alyssa Farah Griffin, fostul director de comunicaţii strategice şi asistent prezidenţial,  a dezvăluit  la CNN  că  fostul preşedinte american, Donald Trump a arătat o lipsă flagrantă de respect faţă de sănătatea publică. În toamna anului 2020, Trump  a pus în pericol personalul Casei Albe, refuzând să dezvăluie publicului  că testul  său de  COVID-19 a  avut un rezultat pozitiv.

”Acest fapt această demonstrează o lipsă flagrantă de respect pentru sănătatea publică şi pentru bunăstarea celorlalţi”, i-aa declarat Alyssa Farah Griffin  lui Jake Tapper de la CNN, la  emisiunea  ”The Lead”.

Ea a adăugat: „La acel  moment, la Casa Albă, aveam angajate care erau însărcinate. Am avut un angajat care a supravieţuit cancerului de mai multe ori. Aveam o mulţime de oameni în aripa de vest care aveau peste 65 de ani. Am fi putut ucide pe unul dintre  colegii noştri  şi, în schimb, (preşedintele) a  decis să nu spună nimănui, punându-ne pe fiecare dintre noi în pericol.”

Testul pozitiv nerecunoscut anterior a fost dezvăluit într-o carte numită „The Chief’s Chief” (Şeful şefului) de către fostul şef de cabinet al lui Trump, Mark Meadows.

Cartea urmează să fie lansată săptămâna viitoare, dar o copie a acesteia   a fost obţinută de către publicaţia The Guardian înainte de publicare.

Potrivit  lui Meadows, Trump a primit testul pozitiv pe 26 septembrie 2020, cu trei zile înaintea de prima sa dezbatere prezidenţială cu candidatul democrat, senatorul Joe Biden.

Preşedintele de atunci a primit şi un test negativ în acel interval de timp.

În ziua testului raportat pozitiv, Trump a găzduit o ceremonie în Grădina de Trandafiri a Casei Albe pentru nominalizarea lui Amy Coney Barrett   la Curtea Supremă.

Acest eveniment la care au participat 12 persoane (care au fost testate pozitiv ulterior) ar fi răspândit coronavirusul în rândul personalului Casei Albe.

Farah Grffin  i-a spus lui Tapper că nu a fost la curent cu testul pozitiv detaliat de Meadows.

Trump a negat acel test pozitiv într-o declaraţie de miercuri, spunând: „Povestea că am avut COVID înainte sau în timpul primei dezbateri este o ştire falsă. De fapt, un test a dezvăluit că nu am avut COVID înainte de dezbatere”.

Meadows susţine în cartea sa că testul pozitiv a fost făcut cu un model vechi, a raportat ziarul The Guardian.

Ulterior, Trump a fost testat cu „sistemul Binax”, un test antigen pentru Covid-19, şi a avut  un rezultat negativ, a scris Meadows. Nu este clar dacă primul test care a dat rezultat pozitiv a fost un test antigen sau un test PCR.

Farah Grffin, care şi-a criticat uneori fostul şef de când a părăsit Casa Albă,  l-a criticat şi pe  Meadows  pentru că abia acum a  dezvăluit că fostul preşedinte a fost testat pozitiv.

„Nu pare să fi reflectat asupra faptului că aceasta a fost o mişcare groaznică în modul de a gestiona  pandemia  şi ar fi trebuit să dezvăluie publicului şi să-l plaseze în carantină pe preşedinte”, a spus ea, adăugând că decizia lui Meadows „a fost profund nesăbuită”.

În timpul dezbaterii, Trump şi Biden au aderat la protocoalele de distanţă socială, dar cei doi candidaţi - ambii în vârstă de 70 de ani - se aflau în   într-o sală cu un public alcătuit din zeci de oameni   dintre care unii nu  purtau mască.

Pe 30 septembrie, Trump a călătorit în Minnesota pentru un miting în aer liber la Duluth şi  la o strângere de fonduri   în Minneapolis.

El a anunţat pe 2 octombrie 2020 că el şi prima doamnă Melania Trump au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19. A fost internat mai târziu în noaptea aceea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici