Trump, criticat de supravieţuitorii atacului armat de la liceul din Florida. Afirmaţia care a stârnit nemulţumire: "Eşti preşedinte. Trebuie să aduci naţiunea împreună, nu să ne divizezi. Cum îţi permiţi"

Supravieţuitorii masacrului de la liceul din Florida l-au criticat pe preşedintele american Donald Trump după ce acesta a afirmat că FBI-ul a ratat semnalele privind autorul atacului armat din cauză că a pierdut prea mult timp cu ancheta privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA.

1603 afișări
Imaginea articolului Trump, criticat de supravieţuitorii atacului armat de la liceul din Florida. Afirmaţia care a stârnit nemulţumire: "Eşti preşedinte. Trebuie să aduci naţiunea împreună, nu să ne divizezi. Cum îţi permiţi"

Trump, criticat de supravieţuitorii atacului armat de la liceul din Florida. Afirmaţia liderului SUA care a stârnit nemulţumire: "Eşti preşedinte. Trebuie să aduci această naţiune împreună, nu să ne divizezi. Cum îţi permiţi"

"Foarte trist că FBI-ul a ratat toate semnalele transmise de atacatorul de la liceul din Florida. Acest lucru nu este acceptabil. Ei petrec prea mult timp încercând să demonstreze contactele între Rusia şi (echipa de) campania Trump - nu există niciun contact", se afirmă într-un mesaj postat duminică de pe contul de Twitter al preşedintelui american.

"Eşti preşedinte. Trebuie să aduci această naţiune împreună, nu să ne divizezi. Cum îţi permiţi", a declarat David Hogg, un elev de la liceul din Florida unde 17 persoane au fost împuşcate mortal, informează site-ul agenţiei de ştiri The Associated Press, citând postul NBC News.

Mai mulţi supravieţuitori ai atacului armat plănuiesc să întrepindă o vizită la Tallahassee, capitala statului Florida, pentru a cere măsuri urgente de înăsprire a regimului armelor de foc. De asemenea, îndeamnă la organizarea de demonstraţii împotriva violenţei armate, în mai multe oraşe, inclusiv la Washington, pe data de 24 martie.

Nikolas Cruz, 19 ani, un fost elev al liceului din Florida, a fost inculpat pentru uciderea a 17 persoane în cursul atacului armat de miercuri.

FBI-ul a recunoscut vineri că nu a anchetat suficient cazul, deşi autorităţile fuseseră de mai mult timp alertate de faptul că Nikolas Cruz îşi exprimase dorinţa de a ucide şi deţinea o armă.

Preşedintele Trump nu a oferit nicio dovadă concertă în sprijinul legăturii între ancheta privind ingerinţele Rusiei şi incapacitatea FBI de a preveni atacul armat de la liceul din Florida.

"O Doamne. 17 din colegii şi prietenii mei s-au dus şi tu îndrăzneşti să transformi asta în ceva despre Rusia", se afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de Morgan Williams, un elev în vârstă de 16 ani, informează agenţia Reuters.

Mai mulţi oameni politici, inclusiv un senator republican, au criticat faptul că Trump a legat erorile FBI-ului în privinţa atacatorului din Florida de ancheta privind ingerinţele Rusiei.

"Mulţi oameni din FBI fac tot ceea ce pot pentru a ne ţine în siguranţă. Realitatea e că este vorba de două chestiuni separate ", a declarat senatorul republican Tim Scott pentru postul CBS.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici