Trump i-a influenţat pe americani: 74% dintre votanţi cred că votul electronic înseamnă fraudarea alegerilor

  • 74% dintre americanii cu drept de vot se tem că votul electronic ar duce la fraudarea alegerilor.
  • Este prima oară când democraţii şi republicanii sunt de acord cu aceeaşi idee.
  • Americanii s-ar fi molipsit de la Trump, care a susţinut amânarea alegerilor.
  • Doar Congresul poate schimba data alegerilor, iar ideea a fost respinsă.
468 afișări
Imaginea articolului Trump i-a influenţat pe americani: 74% dintre votanţi cred că votul electronic înseamnă fraudarea alegerilor

Profimedia

Un sondaj realizat de Reuters şi Ipsos arată că americanii, indiferent de culoarea politică, sunt îngrijoraţi de posibilitatea unei fraude la alegerile prezidenţiale, relatează Reuters.
 
74% dintre americanii cu drept de vot se tem de fraudarea alegerilor prin intermediul votului electronic, dintre care 80% sunt republicanii şi 70% democraţi.
 
Analizând datele colectate în urma sondajului, Reuters afirmă că nu mulţi americani vor accepta rezultatul alegerilor, infiferent cine va fi candidatul ales, Donald Trump sau Joe Biden, care pare să fie favoritul americanilor, în prezent. 
 
Chiar dacă votanţii republicani ar dori ca alegerile prezidenţiale să fie amânate, membrii congreselor Democrate şi Republicane au respins această idee. 
 
Donald Trump a susţinut şi el amânarea alegerilor, însă doar Congresul are autoritatea legală de a schimba data alegerilor prezidenţiale.
 
73% dintre votanţii americani se tem că nu vor putea vota, 80% dintre aceştia sunt democraţi şi 60% republicani.
 
Totuşi, 67% dintre alegători cred că votul prin corespondenţă ar fi o soluţie corectă pentru alegerile prezidenţiale şi nu se gândesc la fraudarea sondajelor.
 
Sondajul derulat de Reuters şi Ipsos a avut la bază un eşantion de 1215 americani, dintre care 1027 au confirmat că au drept de vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici