Trump îl numeşte pe Mattis "democrat" şi spune că "poate pleca" din funcţie

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că nu ştie dacă Secretarul Apărării James Mattis intenţionează să demisioneze, dar a declarat într-un interviu înregistrat transmis de postul CBS că generalul s-ar putea retrage şi că Mattis este "un fel de democrat", relatează Reuters.

1046 afișări
Imaginea articolului Trump îl numeşte pe Mattis "democrat" şi spune că "poate pleca" din funcţie

Trump îl numeşte pe Mattis "democrat" şi spune că "poate pleca" din funcţie

"Ar putea fi faptul că el" intenţionează să plece, a afirmat Trump, potrivit unui extras dintr-un interviu transmis duminică. "Cred că este un fel de democrat, dacă vrei să ştii adevărul. Dar generalul Mattis este un tip bun. Noi ne intelegem foarte bine. Poate pleca. Adică, la un moment dat, toată lumea pleacă. Toata lumea. Oamenii pleacă. E Washington", a adăugat acesta.

Aceasta este prima dată cînd preşedintele republican declară public ceva negativ despre Mattis, care luna trecută le-a spus reporterilor să nu ia în serios informaţiile legate de demisia acestuia..

Întrebat despre remarcile lui Trump, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning, a transmis într-o scurtă declaraţie: "Secretarul Mattis este concentrat pe a-şi face treaba, asigurându-se că armata americană rămâne cea mai letală forţă de pe planetă".

Viitorul lui Mattis a devenit un focar al speculaţiilor media, mai ales după lansarea unei cărţi de către reporterul Watergate, Bob Woodward, luna trecută, în care Mattis face anumite afirmaţii împotriva lui Trump.

Mattis a negat faptul că a făcut astfel de comentarii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici