Trump l-a graţiat pe un fost şerif condamnat pentru abordarea dură faţă de imigranţii clandestini, înainte de aflarea sentinţei acestuia

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a graţiat pe fostul şerif Joe Arpaio, un fost aliat condamnat pentru ignorarea unui ordin judiciar, înainte de aflarea sentinţei acestuia, o măsură care va atrage noi critici la adresa liderului de la Casa Albă, relatează Associated Press şi Washington Post.

1086 afișări
Imaginea articolului Trump l-a graţiat pe un fost şerif condamnat pentru abordarea dură faţă de imigranţii clandestini, înainte de aflarea sentinţei acestuia

Trump l-a graţiat pe un fost şerif condamnat pentru abordarea dură faţă de imigranţii clandestini, înainte de aflarea sentinţei acestuia

Casa Albă a argumentat că Joe Arpaio, care a fost şerif timp de 24 de ani în oraşul Phonix (statul Arizona), este un "candidat demn de graţiere".

"În perioada în care a fost şerif, Joe Arpaio a protejat publicul de mizeria infracţiunilor şi migraţiei ilegale", a motivat Preşedinţia SUA.

Joe Arpaio, în vârstă de 85 de ani, a fost condamnat pentru ignorarea unui ordin judiciar, pentru că nu a ţinut cont de o măsură a justiţiei în sensul opririi patrulelor pentru capturarea imigranţilor. Şeriful a continuat 17 luni patrulele pentru depistarea imigranţilor clandestini.

Verdictul în cazul fostului şerif a fost dat la începutul lunii august, dar sentinţa este programată pe 5 octombrie. Practic, Donald Trump l-a graţiat înainte de a afla sentinţa, care ar putea fi de cel mult şase luni de închisoare. Dat fiind că a fost şerif, are vârsta de 85 de ani şi nu are cazier penal, este puţin probabil ca Arpaio să fie condamnat la detenţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici