Trump nu renunţă. Preşedintele în funcţie planifică o serie de mitinguri, similare celor din campania electorală. Ce urmăreşte să obţină

  • Oficialii care s-au ocupat de supravegherea alegerilor spun că nu au existat nereguli semnificative la vot, iar Trump nu a produs încă nicio dovadă de activitate ilegală, deşi susţine că au fost trimise voturi prin corespondenţă ale unor persoane decedate.
  • În plus, Trump se pregăteşte pentru o serie de mitinguri pentru a susţine acţiunile legale de contestare a rezultatelor alegerilor, favorabile lui Biden.
860 afișări
Imaginea articolului Trump nu renunţă. Preşedintele în funcţie planifică o serie de mitinguri, similare celor din campania electorală. Ce urmăreşte să obţină

Trump nu renunţă. Preşedintele în funcţie planifică o serie de mitinguri, similare celor din campania electorală. Ce urmăreşte să obţină

Tim Murtaugh, purtătorul de cuvânt al Echipei Trump, a confirmat pentru Reuters că aceasta a început planificarea unei serii de mitinguri, similare cu cele din campania electorală, pentru a sprijini acţiunile legale de contestare a rezultatului alegerilor, conform Biziday.
 
În Statele Unite renumărarea voturilor poate fi cerută doar dacă diferenţa de voturi este mai mică de 0,5% într-un stat (cazul Georgiei), dar Donald Trump pare să dorească aducerea procesului electoral în faţa Curţii Supreme, după ce mai multe instanţe locale au respins cererile sale de oprire a numărării voturilor.
 
Pe lângă Georgia, Trump intenţionează, de asemenea, să facă demersuri similare şi în Wisconsin, Pennsylvania şi Arizona, în condiţiile în care Biden a avut mai mult de 4,1 milioane de voturi avasns faţă de Trump la nivel naţional, iar fostul vicepreşedinte ar putea ajunge cu peste 300 de voturi ale Colegiului Electoral, faţă de 270 necesare pentru asigurarea preşedinţiei.
 
Calendarul alegerilor americane prevede votul din Colegiul Electoral la mijlocul lunii decembrie şi depunerea jurământului noului preşedinte pe 20 ianuarie, în cadrul unei ceremonii la care este prezent şi preşedintele care pleacă din funcţie.
 
Statele Unite se mândresc cu tranziţia paşnică şi chiar o asistenţă pe care preşedintele în funcţie o acordă următorului preşedinte, în cele două luni şi jumătate de la data alegerilor şi până la depunerea jurământului.
 
Donald Trump este primul preşedinte care candidează dar pierde un al doilea mandat, în ultimii 28 de ani, în istoria SUA fiind în total 10 astfel de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici