Trump nu va depune mărturie în procesul de viol şi defăimare din New York

Fostul preşedinte american Donald Trump nu va depune mărturie la un proces civil pentru a contesta afirmaţiile scriitoarei E. Jean Carroll potrivit cărora a violat-o în anii 1990 şi ulterior a defăimat-o, după ce a lăsat să treacă termenul limită de duminică fără să ceară instanţei să se prezinte.

628 afișări
Imaginea articolului Trump nu va depune mărturie în procesul de viol şi defăimare din New York

Trump nu va depune mărturie în procesul de viol şi defăimare din New York

Avocatul lui Trump, Joseph Tacopina, i-a spus joi judecătorului că Trump a renunţat la dreptul său de a depune mărturie în procesul de la tribunalul federal din Manhattan şi a ales să nu prezinte o apărare în acest caz, mizând pe faptul că juraţii vor considera că Carroll nu a reuşit să prezinte un caz convingător, potrivit Reuters.
 
Ca răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters, Tacopina a precizat într-o declaraţie ceea ce echipa juridică a lui Trump a spus deja joi instanţei, şi anume că fostul preşedinte nu va depune mărturie în acest caz.
 
După ce juriul a plecat în ziua de joi, judecătorul districtual american Lewis Kaplan i-a cerut lui Tacopina să îl informeze pe Trump că are termen până duminică la ora 17.00 EDT (21.00 GMT) pentru a spune instanţei dacă intenţionează să depună mărturie.
 
Kaplan a programat pentru luni pledoariile finale ale celor două părţi. Carroll, în vârstă de 79 de ani, l-a dat în judecată anul trecut pe Trump, în vârstă de 76 de ani, susţinând că acesta a violat-o într-o cabină de probă a magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan în 1995 sau 1996, iar apoi a defăimat-o negând că acest lucru s-a întâmplat. Fosta editorialistă a revistei Elle cere daune băneşti nespecificate.
 
Trump, care a ocupat funcţia de preşedinte din 2017 până în 2021 şi este actualul favorit pentru nominalizarea republicană la preşedinţia SUA în 2024, a declarat că Carroll a inventat acuzaţia pentru a impulsiona vânzările cărţii sale de memorii din 2019.
 
Într-o depoziţie video difuzată miercuri pentru juriu, Trump a negat că a violat-o pe Carroll.
 
"Este cea mai ridicolă şi dezgustătoare poveste", a spus Trump în înregistrarea video, aşezat la o masă de conferinţă în timp ce avocaţii lui Carroll îi prezentau documente. "Este pur şi simplu inventată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici