Trump pledează nevinovat la acuzaţiile privind subminarea alegerilor din Georgia

Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat joi nevinovat la o acuzaţie penală legată de încercările sale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020 din Georgia, potrivit unui document depus la tribunal citat de Reuters.

124 afișări
Imaginea articolului Trump pledează nevinovat la acuzaţiile privind subminarea alegerilor din Georgia

Trump pledează nevinovat la acuzaţiile privind subminarea alegerilor din Georgia

Pledoaria înseamnă că Trump, favorit pentru nominalizarea republicană din 2024, nu va apărea în persoană la tribunalul din comitatul Fulton din Atlanta săptămâna viitoare pentru a răspunde acuzaţiilor.

„După cum reiese din semnătura mea de mai jos, renunţ la o punere sub acuzare oficială şi pledez nevinovat la acuzaţia din acest caz", a declarat Trump în dosarul judiciar depus joi la Curtea Superioară din comitatul Fulton.

Procurorul districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, l-a acuzat pe Trump de 13 infracţiuni, inclusiv de şantaj, pentru că a făcut presiuni asupra oficialilor statului cu scopul de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020 şi pentru că ar fi creat o listă falsă de electori pentru a împiedica validarea în Congres a victoriei preşedintelui democrat Joe Biden.

Cele mai recente acuzaţii marchează a patra punere sub acuzare a lui Trump de la lansarea campaniei sale de realegere în funcţia de preşedinte SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trump,
proces,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici