Trump spune că înlocuitoarea lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă va fi o femeie. Cine sunt cadidatele cu cele mai mari şanse

  • Donald Trump a declarat că va propune un nume ”săptămâna viitoare” pentru inlocuirea judecătoarei de la Curtea Supremă.
  • Preşedintele american: ”Cel mai probabil va fi o femeie.”
  • Trump a pronunţat numele a doi judecători „foarte respectaţi”: Amy Conet Barrett şi Barbara Lagoa.
1148 afișări
Imaginea articolului Trump spune că înlocuitoarea lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă va fi o femeie. Cine sunt cadidatele cu cele mai mari şanse

Profimedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că va propune un nume ”săptămâna viitoare”, ”probabil” cel al unei femei, pentru a ocupa postul rămas vacant la Curtea Supremă a Statelor Unite după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, notează Le Figaro.
 
"Vom avea un candidat foarte repede," a spus preşedintele republican înainte de a pleca la un miting de campanie în Carolina de Nord. ”Vrem să respectăm procesul. Cred că va merge foarte repede,” a adăugat el, în timp ce opoziţia democratică i-a cerut să nu numească un nou judecător înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
 
"Cel mai probabil va fi o femeie," a repetat el. ”Dacă cineva m-ar întreba, aş spune că o femeie ar fi în cea mai bună poziţie. Alegerea unei femei ar fi, fără îndoială, înţeleaptă”, a adăugat el.
 
Preşedintele SUA a pronunţat numele a doi judecători „foarte respectaţi”: Amy Conet Barrett şi Barbara Lagoa.
 
Cine este Amy Conet Barrett
 
Profesoara Amy Conet Barrett, în vârstă de 48 de ani, devotată catolic şi mamă a şapte copii, a fost numită recent de Trump la Curtea de Apel SUA. În 2018, ea s-a aflat pe lista scurta pentru inlocuirea judecatorului Anthony Kennedy, care s-a pensionat, insă şeful statului l-a ales atunci pe Brett Kavanaugh.
 
Amy Conet Barrett  este cunoscută pentru opiniile sale religioase conservatoare şi a declarat că „viaţa începe de la concepţie”, fiind toatal împotriva avortului.
 
Cine este Barbara Lagoa
 
In vârstă de 52 de ani şi mamă a trei fete, Barbara Lagoa a fost numită recent de Trump  la Curtea de Apel a Statelor Unite. Ea a fost prima femeie hispanică şi prima femeie cubano-americană care a servit la Curtea Supremă din Florida după ce a petrecut un deceniu ca judecător la o curte de apel intermediară.
 
Dacă ar fi numită la Curtea Supremă, Barbara Lagoa ar fi cea mai tânără dintre judecători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici