Trump sugerează că agenţii FBI au plantat probe în reşedinţa sa. Crede că Biden a ştiut de operaţiune

Fostul preşedinte american Donald Trump a sugerat, miercuri, că agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ar fi putut planta probe împotriva sa în timpul percheziţiei şi crede că preşedintele Joseph Biden a ştiut de operaţiune, deşi Casa Albă a negat acest lucru.

1520 afișări
Imaginea articolului Trump sugerează că agenţii FBI au plantat probe în reşedinţa sa. Crede că Biden a ştiut de operaţiune

"Li s-a cerut tuturor să plece din incintă, au vrut să fie lăsaţi singuri, fără martori care să vadă ce fac, ce iau şi sper că nu au plantat probe. De ce au insistat vehement să nu fie nimeni care să îi supravegheze, să plece toată lumea? Obama şi Clinton nu au fost vizaţi deloc de astfel de percheziţii, în pofida disputelor majore", a declarat Donald Trump, citat de cotidianul The New York Post.

"Biden a ştiut de această operaţiune, aşa cum a ştiut şi de afacerile lui Hunter", a acuzat Trump, conform postului de televiziune Fox News. Casa Albă susţine că preşedintele Biden a aflat "din relatările publice" despre percheziţii.

Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au descins luni la reşedinţa fostului preşedinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, în statul american Florida, ancheta vizând deţinerea ilegală de documente clasificate. Conform unor surse judiciare citate de cotidianul The New York Times, agenţii FBI au căutat documente prezidenţiale în reşedinţa lui Donald Trump. Investigaţia este separată de cea privind violenţele produse la sediul Congresului pe 6 ianuarie 2021.

În martie, Donald Trump i-a cerut preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să dezvăluie presupuse informaţii compromiţătoare despre afacerile lui Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA, Joseph Biden. Trump a făcut referire la un raport controversat elaborat în 2020 de senatori republicani despre activităţile lui Joseph Biden şi ale lui Hunter Biden în Rusia. Raportul nu a depistat prea multe dovezi privind nereguli, conform publicaţiei The Hill. Donald Trump a afirmat în mai multe rânduri că Hunter Biden a primit bani din partea soţiei fostului primar al Moscovei Iuri Lujkov, în anii 1990. Este cunoscut faptul că Hunter Biden a fost plătit pentru activităţi de consultanţă în ţări străine, inclusiv în Ucraina şi China, în timp ce Joseph Biden era vicepreşedinte al SUA.

Departamentul Justiţiei de la Washington efectuează o investiţie penală referitoare la presupuse nereguli asociate acestor activităţi, dar nu au apărut dovezi care să susţină acuzaţiile lui Donald Trump despre fapte de corupţie ale familiei Biden sau despre activităţi de influenţare a politicilor SUA pentru câştiguri personale, iar preşedintele Joseph Biden nu este implicat deloc în anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici