Trupele americane au descoperit o groapă comună şi un centru de tortură în Irak

Trupele coaliţiei din Irak au descoperit 26 de cadavre într-o groapă comună şi un "complex de tortură" echipat cu lanţuri agăţate de pereţi şi de tavan şi un pat conectat la sistemul electric, a anunţat miercuri armata americană, citată de CNN.

1 afișare
Imaginea articolului Trupele americane au descoperit o groapă comună şi un centru de tortură în Irak

Foto www.cnn.com

Cele 26 de cadavre au fost descoperite într-o groapă comună din apropierea unui "complex de tortură" din nordul oraşului Muqdadiya.

Militarii americani care au descoperit complexul au ucis, de asemenea 24 de persoane, bănuite a fi terorişti, şi au reţinut 37 de suspecţi, potrivit unui comunicat remis de Divizia Multinaţională Nord mobilizată la baza Speciher din Tikrit.

Potrivit sursei citate, complexul a fost descoperit într-o zonă considerată drept refugiu al militanţilor al-Qaida din Irak şi o bază operaţională, dezvăluie trupele americane.

"Am descoperit dovezi privind uciderea, torturarea şi intimidarea localnicilor în toată zona respectivă", se precizează în comunicat.

Trupele de infanterie americane au descoperit trei centre de detenţie anexate complexului de tortură. Cadavrele au fost descoperite într-o groapă comună din apropierea a ceea ce pare un poligon de execuţie, se mai arată în comunicatul trupelor americane.

Victimele par să fi fost ucise în urmă cu şase-opt luni, o parte dintre cadavre fiind descoperite cu mâinile legate la spate.

În apropierea complexului respectiv, militarii americani au descoperit un autovehicul aparţinând poliţiei irakiene ciuruit de gloanţe, concluzionând că o parte dintre cei ucişi ar fi putut fi poliţişti.

Militarii americani au descoperit, de asemenea, în cursul operaţiunii, mai multe ascunzători de armament care au fost distruse ulterior.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici