Trupele ruseşti, acuzate din nou de tortură. Mărturii din Herson

Trupele ruseşti au fost acuzate de comiterea unor acte de tortură împotriva locuitorilor din regiunea Herson, în sudul Ucrainei.

422 afișări
Imaginea articolului Trupele ruseşti, acuzate din nou de tortură. Mărturii din Herson

Trupele ruseşti, acuzate din nou de tortură. Mărturii din Herson

BBC a adunat mai multe mărturii directe de la locuitorii din Herson care spun că au fost torturaţi în timp ce se aflau în mâinile forţelor ruseşti.

Într-un caz, Olexander Guz, deputat în satul Bilozerka din regiunea Herson, a declarat că a rămas cu vânătăi grave după ce a fost bătut.

"Mi-au pus o pungă pe cap", a spus el: „Ruşii m-au ameninţat că nu voi mai avea rinichi”.

Oleh Baturin, jurnalist la un ziar independent din regiunea Herson, a declarat că a fost răpit şi întemniţat de forţele ruseşti timp de mai bine de o săptămână.

În timpul încarcerării sale, el a spus că a auzit cum alte persoane au fost torturate şi a asistat la simularea execuţiei unui tânăr. El însuşi a fost bătut "pe spate, la coaste şi la picioare" cu "ţeava unei mitraliere" şi a avut 4 coaste rupte.

BBC a vorbit cu un medic care a lucrat într-un spital din Herson, care a declarat că a văzut semne de electrocutare, urme de legare pe mâini şi urme de strangulare pe gât, precum şi arsuri pe picioarele şi mâinile oamenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici