Trupurile a cinci imigranţi decedaţi, găsite pe coasta de sud a Spaniei

Cinci imigranţi decedaţi au fost găsiţi duminică pe coasta de sud a statului spaniol, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Spania, după ce alte opt cadavre au fost descoperite sâmbătă pe ţărmul Libiei, informează Reuters.

925 afișări
Imaginea articolului Trupurile a cinci imigranţi decedaţi, găsite pe coasta de sud a Spaniei

Trupurile a cinci imigranţi decedaţi, găsite pe coasta de sud a Spaniei (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Trupurile a cinci bărbaţi şi al unei femei au fost descoperite pe plaje sau plutind în apropierea ţărmului oraşului Tarifa. Nu este încă clar de unde ar fi proveni aceştia.

”Dacă nu găsim un supravieţuitor, nu ştim cu adevărat ce s-a întâmplat şi dacă aceste persoane călătoreau cu aceeaşi ambarcaţiune (ce s-a scufundat vineri în apropierea ţărmului Libiei, not. red)”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei spaniole.

Gărzile de coastă din Spania, Italia şi Franţa colaborează în cadrul unor misiuni de salvare în Marea Mediterană, pe care mii de imigranţi încearcă să o traverseze pentru a ajunge din Nordul Africii sau Orientul Mijlociu în Europa, utilizând ambarcaţiuni fragile.

În 2016 au fost înregistrate aproximativ 5.000 de morţi ale imigrannţilor ce încercau să traverseze astfel Marea Mediterană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici