Trupurile a încă 34 de victime ale accidentului de la Smolensk au fost aduse la Varşovia

Un avion militar polonez a adus, joi după-amiază, la Varşovia, trupurile neînsufleţite a 34 de victime ale accidentului avionului prezidenţial polonez, survenit sâmbătă, în apropiere de Smolensk (Rusia), potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publică.

28 afișări
Imaginea articolului Trupurile a încă 34 de victime ale accidentului de la Smolensk au fost aduse la Varşovia

Trupurile a încă 34 de victime ale accidentului de la Smolensk au fost aduse la Varşovia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 67 de trupuri ale victimelor catastrofei au fost deja transportate de la Moscova la Varşovia.

Trupurile şefului statului şi al soţiei sale, Maria, au fost repatriate duminică şi luni. Miercuri au fost transportate alte 30, iar joi a fost adus la Varşovia trupul lui Ryszard Kaczorowski, preşedintele polonez în exil la Londra, în timpul comunismului.

Printre trupurile neînsufleţite repatriate joi se numără cel al comandantului armatei terestre, generalul Tadeusz Buk, al episcopului Tadeusz Ploski, şi al eroinei şantirerelor navale de la Gdansk, Anna Walentynowicz.

După o ceremonie oficială la aeroportul militar din Varşovia, sicriele urmau să fie aduse la palatul sporturilor din Torwar, unde apropiaţii victimelor vor putea veni să se reculeagă.

După înmormântarea prevăzută pentru duminică a preşedintelui Kaczynski şi soţiei sale la catedrala Wawel din Cracovia, funeraliile celorlalte 94 de victime ale catastrofei de la Smolensk urmează să aibă loc individual, începând de luni.

În total, 71 dintre cele 96 de trupuri neînsufleţite au fost identificate până în prezent de familii şi medici, potrivit presei.

Preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa şi alte 94 de persoane, printre care numeroşi înalţi oficiali politici şi militari polonezi, au decedat după ce avionul cu care se deplasau s-a prăbuşit sâmbătă, în apropiere de pădurea Katin, din Rusia. Delegaţia poloneză urma să asiste la ceremoniile de comemorare a 70 de ani de la masacrarea a 22.000 de ofiţeri polonezi de poliţia lui Stalin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici