Tsunamiul devastator din Indonezia: Bilanţul a ajuns la 429 de morţi

Cel puţin 429 de persoane au murit, aproape 1.500 au fost rănite şi peste 150 sunt considerate dispărute în urma valului tsunami produs duminică dimineaţă în Indonezia, conform noului bilanţ anunţat marţi de autorităţile de la Jakarta, citate de BBC.

1156 afișări
Imaginea articolului Tsunamiul devastator din Indonezia: Bilanţul a ajuns la 429 de morţi

Tsunamiul devastator din Indonezia: Bilanţul a ajuns la 429 de morţi

Valul tsunami provocat de Vulcanul Anak Krakatoa a lovit insulele indoneziene Java şi Sumatra în zona Strâmtorii Sunda.

Peste 16.000 de persoane au fost evacuate, au transmis reprezentanţii Agenţiei de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia.

Autorităţile continuă căutările pentru găsirea supravieţuitorilor şi pentru recuperarea cadavrelor.

Valul a lovit regiunile indoneziene Pandeglang, Lampung şi Serang. Printre zonele afectate se numără staţiunea Tanjung Lesung, situată în Java.

Autorităţile au avertizat locuitorii zonei să fie precauţi şi să stea departe de zonele de coastă, deoarece există pericolul producerii unui nou tsunami.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici