Tulpina Omicron „e pe val”. Franţa raportează un record de 100.000 de noi cazuri de COVID

Franţa a raportat un record zilnic de peste 100.000 de noi cazuri de coronavirus, în condiţiile în care preşedintele Emmanuel Macron analizează măsurile de limitare a tulpinii Omicron, care se răspândeşte rapid, scrie Bloomberg.

3365 afișări
Imaginea articolului Tulpina Omicron „e pe val”. Franţa raportează un record de 100.000 de noi cazuri de COVID

Cazurile de Covid-19 au totalizat 104.611 sâmbătă, potrivit datelor de la biroul de Sănătate publică, depăşind cele 94.124 de infecţii înregistrate în ziua precedentă. Ţara a raportat 84 de decese.

Macron, despre care se preconizează că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile din aprilie, va convoca luni consiliul de apărare a sănătăţii pentru a discuta despre coronavirus. Guvernul intenţionează să instituie un sistem care să ceară ca oamenii să fie complet vaccinaţi pentru a intra în baruri, restaurante şi spaţii culturale începând cu începutul lunii ianuarie pentru a ajuta la încetinirea răspândirii, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a prezis la începutul acestei săptămâni că tulpina Omicron va deveni dominantă în Franţa în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou. Omicron a dus, de asemenea, cazurile la recorduri în Marea Britanie şi Italia.

Peste 16.000 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru Covid în Franţa, dintre care aproximativ 3.300 la terapie intensivă. S-au înregistrat peste 122.500 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
omicron,
macron

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici