Tunisia: Ghannouchi, liderul partidului de opoziţie, a fost arestat

Preşedintele şi liderul istoric al partidului islamic tunisian Ennahdha, Rached Ghannouchi, a fost arestat aseară, la ordinul procurorului antiterorism şi se află în prezent în arest la cazarma poliţiei din Aouina pentru audieri.

258 afișări
Imaginea articolului Tunisia: Ghannouchi, liderul partidului de opoziţie, a fost arestat

Preşedintele Saied conduce cu mână de fier

Vestea a fost confirmată de propriul său partid, dar în Tunisia, arestarea lui era doar o chestiune de timp.

Ghannouchi, în vârstă de 82 de ani, era în vizorul preşedintelui Kais Saied de ceva timp. De pe 25 iulie 2021, când Saied a decis să suspende lucrările Parlamentului al cărui preşedinte era Ghannouchi.

O decizie, cea a arestării unui lider al islamului politic de calibrul lui Ghannouchi, care face şi mai marcantă cotitura impusă de Saied.

Noua Constituţie, aprobată cu referendum în iulie anul trecut, a anulat legea fundamentală aprobată în 2014, distrugând complet orice formă de opoziţie, făcând ţara şi mai instabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici