Turcia anunţă că în cursul zilei de azi se va semna un acord între Rusia şi Ucraina pentru redeschiderea trasportului în Marea Neagră

Rusia şi Ucraina vor semna vineri un acord de redeschidere a porturilor ucrainene de la Marea Neagră pentru exporturile de cereale, a declarat Turcia. Vestea sporeşte speranţele că o criză alimentară internaţională cauzată de invazia Rusiei ar putea fi atenuată, relatează Reuters.

425 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă că în cursul zilei de azi se va semna un acord între Rusia şi Ucraina pentru redeschiderea trasportului în Marea Neagră

Turcia anunţă că în cursul zilei de azi se va semna un acord între Rusia şi Ucraina pentru redeschiderea trasportului în Marea NEAGRĂ

Ucraina şi Rusia, ambele printre cei mai mari exportatori de alimente din lume, nu au confirmat imediat anunţul. Însă, într-un discurs video, preşedintele ucrainean Zelenski a lăsat să se înţeleagă că porturile ţării sale ar putea fi deblocate în curând.

Blocajul impus de flota rusă din Marea Neagră a redus aprovizionarea pieţelor din întreaga lume şi a făcut ca preţurile cerealelor să crească vertiginos.

Detaliile complete ale acordului nu sunt încă disponibile. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmează să meargă în Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al ONU. Acordul ar urma să fie semnat vineri la ora 15:30(ora României).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici