Turcia anunţă uciderea a 15 militanţi kurzi, suspectaţi că pregăteau atacuri în nord-estul Siriei

  • Turcia anunţă uciderea a 15 militanţi kurzi în cursul unei operaţiuni militare efectuate în nord-estul Siriei.
  • Ankara acuză grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) că încerca să comită atacuri teroriste.
  • Turcia consideră organizaţii teroriste grupurile insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
327 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă uciderea a 15 militanţi kurzi, suspectaţi că pregăteau atacuri în nord-estul Siriei
Armata turcă a omorât, duminică, 15 militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG), în cadrul unei operaţiuni antiteroriste într-o zonă din Siria aflată sub controlul forţelor turce şi a grupurilor insurgente aliate.
 
Schimburile de focuri au avut loc în nord-estul Siriei, într-o zonă de 120 de kilometri pătraţi aflată de anul trecut sub controlul armatei turce şi a grupurilor insurgente aliate.
 
Turcia susţine că militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) încercau să comită atacuri teroriste. Ankara consideră organizaţii teroriste grupurile insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
 
"Comandourile noastre eroice au dat o nouă lovitură organizaţiei teroriste PKK/YPG. Cincisprezece terorişti din cadrul PKK/YPG care încercau să se infiltreze în zona aflată sub control turc dinspre sud, pentru a comite un atac, au fost neutralizaţi cu succes", a comunicat Ministerul Apărării de la Ankara, citat de agenţia Reuters.
 
Grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) a fost aliat al Statelor Unite în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici