Turcia ignoră avertismentele SUA: Armata turcă va testa sistemele antiaeriene S-400

Turcia va efectua exerciţii militare aeriene cu avioanele de luptă F-16 deasupra capitalei Ankara, luni, pentru a testa sistemele S-400 livrate de Rusia, în pofida avertismentelor făcute de Statele Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3075 afișări
Imaginea articolului Turcia ignoră avertismentele SUA: Armata turcă va testa sistemele antiaeriene S-400

Turcia va testa sistemele antiaeriene S-400, ignorând avertismentele SUA

Achiziţionarea sistemelor S-400 de către Turcia a dus la tensionarea relaţiilor între aceasta şi Statele Unite, care au avertizat că sistemele livrate de Rusia nu sunt compatibile cu NATO şi reprezintă o ameninţare la adresa avioanelor F-35.

Turcia a anunţat că forţele aeriene vor utiliza avioane F-16 pentru a efectua exerciţii la mici şi mari altitudini pentru a testa sistemele de apărare aeriană.

Departamentul de Stat american i-a transmis recent Turciei că trebuie să renunţe la sisteme. Afirmaţiile au fost făcute în după ce preşedintele Donald Trump a avut o întrevedere cu omologul său turc Tayyip Erdogan.

Washingtonul a suspendat Ankara din programul F-35 în urma achiziţionării sistemelor S-400 de către aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
s-400,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici