Turcia interzice fumatul în locurile publice

O lege care interzice în totalitate fumatul în locurile publice a intrat în vigoare luni în Turcia, una dintre ţările în care se fumează cel mai mult din toată Europa.

598 afișări
Imaginea articolului Turcia interzice fumatul în locurile publice

Turcia interzice fumatul în locurile publice (Imagine: Mediafax Foto)

O perioadă de tranziţie este totuşi prevăzută pentru cafenele şi restaurante, unde fumatul va fi strict interzis începând din iulie 2009.

Legea, adoptată de Parlamentul turc la începutul lui ianuarie, interzice fumatul în administraţie, la locul de muncă şi în locurile publice. Aceasta se referă, de asemenea, la galeriile comerciale, şcoli, stadioane şi spitale.

Fumătorii înveteraţi nu vor mai putesa să îşi aprindă ţigările decât în camerele pentru fumători din hoteluri sau în locuri special amenajate în spitalele de psihiatrie, aziluri sau închisori.

Organizatorii de evenimente sportive sau concerte de muzică vor putea amenaja spaţii pentru fumători.

În cazul unor infracţiuni, după un avertisment scris, instituţiile private vor trebui să achite o amendă care se ridică până la 5.000 de lire turceşti (2.700 de euro). Persoanele riscă o amendă de 50 de lire turceşti (26 de euro).

Aproximativ 60 la sută dintre bărbaţi şi 20 la sută dintre femei fumează în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici