Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, după arestarea a doi jurnalişti turci

Ambasadorul Germaniei la Ankara a fost convocat, miercuri după-amiază, la Ministerul turc de Externe după ce autorităţile germane au arestat preventiv doi jurnalişti ai unei publicaţii proguvernamentale.

453 afișări
Imaginea articolului Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, după arestarea a doi jurnalişti turci

Autorităţile germane au efectuat percheziţii, miercuri dimineaţă, la locuinţele a doi jurnalişti turci din landul Hessa. Cei doi jurnalişti, Ismail E. şi Cemil A., editori la filiala din Germania a publicaţiei proguvernamentale turce Sabah, au fost arestaţi sub acuzaţia de difuzare de informaţii confidenţiale.

Ulterior, cei doi jurnalişti au fost eliberaţi, urmând să fie cercetaţi sub control judiciar. Potrivit publicaţiei Die Welt, ancheta a fost lansată după publicarea ilegală a adresei de domiciliu a jurnalistului disident Cevheri Güven, care s-a stabilit în Germania după ce fusese arestat câteva luni în Turcia în 2015. Jurnalistul de opoziţie turc, care beneficiază de protecţia serviciilor de securitate germane, este considerat de autorităţile turce ca fiind membru al organizaţiei conduse de clericul disident Fethullah Gülen, stabilit în SUA.

Administraţia de la Ankara a criticat vehement arestarea celor doi jurnalişti turci şi l-a convocat pe ambasadorul german, denunţând "acţiuni de intimidare" a presei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici