Turcia ordonă arestări din cauza clădirilor prăbuşite în urma unui cutremur

Turcia a ordonat reţinerea a 113 suspecţi în cazul prăbuşirii clădirilor în urma cutremurelor devastatoare din ţară de acum aproape o săptămână.

1970 afișări
Imaginea articolului Turcia ordonă arestări din cauza clădirilor prăbuşite în urma unui cutremur

Turcia ordonă arestări din cauza clădirilor prăbuşite în urma unui cutremur

Vicepreşedintele Fuat Oktay a spus, declarat în cursul nopţii, că până în prezent au fost identificaţi 131 de suspecţi responsabili de prăbuşirea unora dintre miile de clădiri în cele 10 provincii afectate de cutremurele de lunea trecută, relatează Reuters.

"Au fost emise ordine de reţinere pentru 113 dintre ei", a declarat Oktay reporterilor în cadrul unui briefing la centrul de coordonare a gestionării dezastrelor din Ankara: "Vom urmări acest lucru cu meticulozitate până la încheierea procesului judiciar necesar, în special pentru clădirile care au suferit daune mari şi pentru clădirile care au provocat morţi şi răniţi."

El a declarat că ministerul justiţiei a înfiinţat birouri de investigare a infracţiunilor provocate de cutremur în provinciile din zona afectată de cutremur pentru a investiga decesele şi rănile.

Ministrul Mediului, Murat Kurum, a afirmat că 24.921 de clădiri din întreaga regiune s-au prăbuşit sau au fost grav avariate în urma cutremurului, pe baza evaluării a peste 170.000 de clădiri.

Salvatorii încă mai căutau supravieţuitori printre dărâmăturile cutremurului, la şase zile după dezastrul care a lovit părţi din Siria şi Turcia.

Partidele de opoziţie au acuzat guvernul preşedintelui Tayyip Erdogan că nu a aplicat reglementările privind construcţiile şi că a cheltuit greşit taxele speciale percepute după ultimul cutremur major din 1999 pentru a face clădirile mai rezistente la seisme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici