Turcia, operaţiuni anti-teroriste: Peste 79 de kurzi, ucişi în ultima săptămână

În ultima săptămână, au fost eliminaţi peste 79 de terorişti kurzi, a anunţat joi Statul Major al Armatei din Turcia, transmite site-ul agenţiei de presă Anadolu.

624 afișări
Imaginea articolului Turcia, operaţiuni anti-teroriste: Peste 79 de kurzi, ucişi în ultima săptămână

Turcia: Peste 79 de terorişti kurzi au fost omorâţi în ultima săptămână

Potrivit comunicatului Armatei, operaţiunile anti-teroriste s-au desfăşurat în provinciile situate în estul Turciei, Hakkari, Sirnak, Diyarbakır, Mardin, Van, Batman şi Siirt.

În urma operaţiunilor, au fost distruse peste 19 baze teroriste.

Forţele de securitate au confiscat şi 70 de puşti de infanterie, peste 50 de grenade, cinci mitraliere, cinci lansatoare de rachete şi peste 35 de bombe artizanale compuse din materiale improvizate. Tot acest arsenal urma să fie folosit în atacuri în Turcia, precizează Armata turcă.

În plus, în ultima săptămână cinci militari turci ar fi fost torturaţi, iar alţi 15 au fost răniţi de atacurile kurzilor.

PKK, care este catalogată ca organizaţie teroristă de Turcia şi de UE, a reînceput o campanie armată împotriva Guvernului de la Ankara în 2015. De atunci peste 1.200 de turci, civili sau militari, au murit în urma atacurilor efectuate de kurzi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici