Turcia pune ratificarea candidaturii Suediei la NATO în joc de glezne

Turcia a informat NATO că ratificarea candidaturii Suediei la aderare nu va fi finalizată în timp util pentru a permite desfăşurarea ceremoniei de aderare la reuniunea de săptămâna viitoare a miniştrilor de externe ai alianţei, relatează Reuters.

343 afișări
Imaginea articolului Turcia pune ratificarea candidaturii Suediei la NATO în joc de glezne

Turcia pune ratificarea candidaturii Suediei la NATO în joc de glezne

Zilele trecute comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc a amânat un vot privind cererea de aderare a Suediei la NATO spre a purta discuţii suplimentare pe această temă.

Conform sursei citate, miniştrii de externe ai NATO se vor reuni la Bruxelles în perioada 28-29 noiembrie, o reuniune care, conform speranţelor unora din blocul de apărare occidental, ar urma să marcheze aderarea Suediei.

Atât Suedia, cât şi Finlanda au cerut să adere la NATO în luna mai a anului trecut, după invazia, din februarie, a Rusiei în Ucraina.

Preşedintele Tayyip Erdogan a ridicat la vremea respectivă obiecţii faţă de ambele solicitări din cauza a ceea, spunea el, este protecţia acordată de naţiunile nordice celor pe care Turcia îi consideră terorişti, precum şi din cauza embargourilor comerciale în domeniul apărării.

Turcia a aprobat candidatura Finlandei în aprilie, dar a lăsat Suedia să aştepte.

Turcia a cerut Suediei să ia mai multe măsuri pentru a ţine în frâu membrii locali ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat grup terorist de către Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
suedia,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici