Turcia se aşteaptă ca SUA să-l extrădeze pe Fethullah Gulen

Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe turc, a declarat că Turcia a expediat Statelor Unite documentele necesare extrădării lui Fethullah Gullen şi a primit "semnale pozitive" din partea acestora, informează site-ul agenţiei Reuters.

1666 afișări
Imaginea articolului Turcia se aşteaptă ca SUA să-l extrădeze pe Fethullah Gulen

Turcia se aşteaptă ca SUA să-l extrădeze pe Fethullah Gulen

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Ankara, Mevlut Cavasoglu, ministrul de Externe turc, a declarat că a primit "semnale pozitive" din partea Statelor Unite ale Americii privind cererea sa de extrădare a clericului musulman Fethullah Gulen, care locuieşte în Pennsylvania şi este acuzat de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Fără a mai oferi alte informaţii, acesta a afirmat că o echipă a Departamentului de Justiţie american va vizita Turcia la sfârşitul lunii august.

"Totul a ieşit la iveală. Avem un acord de extrădare. Întreaga lume ştie cine se află în spatele tentativei de lovitură de stat. Ne aşteptăm ca Statele Unite să-l extrădeze pe Gulen cât mai curând posibil", a declarat Mevlu Cavusoglu.

Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în SUA de 17 ani, neagă orice implicare în evenimentul de la 15 iulie din Turcia.

"Dacă o zecime din acuzaţiile împotriva mea sunt confirmate, făgăduiesc să mă întorc în Turcia şi să ispăşesc cea mai lungă sentinţă", a declarat acesta publicaţiei Le Monde.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici