Turcia se aşteaptă să ratifice aderarea Suediei la NATO în următoarele săptămâni

Turcia a declarat că se aşteaptă să ratifice aderarea mult amânată a Suediei la NATO în următoarele săptămâni, a declarat, miercuri, ministrul suedez de externe, potrivit Reuters.

193 afișări
Imaginea articolului Turcia se aşteaptă să ratifice aderarea Suediei la NATO în următoarele săptămâni

Turcia se aşteaptă să ratifice aderarea Suediei la NATO în următoarele săptămâni

„Am avut o discuţie bilaterală cu colegul meu, ministrul de externe (n.r. turc)... în care mi-a spus că se aşteaptă ca ratificarea să aibă loc în câteva săptămâni”, a declarat ministrul de externe suedez, Tobias Billstrom, înainte de a doua zi a unei reuniuni a miniştrilor de externe din NATO.

Atât Suedia, cât şi Finlanda au cerut să adere la NATO anul trecut, după invazia Rusiei în Ucraina. Tayyip Recep Erdogan, preşedintele Turciei, membră NATO, a adus obiecţii cu privire la faptul că, în opinia sa, aceste ţări protejează grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Turcia a aprobat candidatura Finlandei în aprilie, dar a lăsat Suedia să aştepte.

„Ministrul turc de externe turc, Hakan Fidan, nu a precizat o dată, dar a spus „în câteva săptămâni”. El se aştepta ca ratificarea protocolului NATO al Suediei să se facă în câteva săptămâni. Asta mi-a spus ieri”, a declarat Billstrom miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici