Turcia, Siria, Japonia şi Libia trimit ajutoare umanitare în Fâşia Gaza

Turcia, Siria, Japonia şi Libia au anunţat că vor trimite ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, care constituie ţinta unor atacuri aeriene conduse de Israel.

33 afișări
Imaginea articolului Turcia, Siria, Japonia şi Libia trimit ajutoare umanitare în Fâşia Gaza

Turcia, Siria, Japonia şi Libia trimit ajutoare umanitare în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turcia a trimis sâmbătă 13 tone de ajutor medical în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Ankara. Ajutorul urmează să fie distribuit în Fâşia Gaza de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Internet al ministerului.

Turcia aşteaptă de asemenea o aprobare din partea Guvernului egiptean pentru transportarea răniţilor palestinieni până la Ankara, unde aceştia vor primi îngrijiri medicale, se adaugă în comunicat.

De asemenea, 11 camioane încărcate cu 230 de tone de hrană şi produse medicale au părăsit sâmbătă teritoriul sirian, având ca destinaţie Fâşia Gaza, a anunţat agenţia oficială Sana.

Obiectivul este acela de a "ajuta poporul palestinan, care este vizat de o blocadă impusă de Israel" în Fâşia Gaza, a declarat un ministru sirian citat de Sana.

Acesta este cel de-al doilea convoi de ajutoare trimis de Siria în Fâşia Gaza în cea de-a opta zi a ofensivei aeriene israeliene împotriva Hamas, a precizat el.

Un convoi încărcat cu 50 de tone de ajutor medical părăsise Siria în urmă cu trei zile, potrivit ministrului.

La rândul său, Japonia va acorda un ajutor umanitar de zece milioane de dolari Fâşiei Gaza, afectată de raiduri israeliene, au anunţat sâmbătă oficiali japonezi.

Premierul Taro Aso a propus acest ajutor într-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, care i-a mulţumit pentru acest lucru, potrivit oficialilor niponi.

De asemenea, Libia a închiriat o navă pentru transportarea a circa 5.500 de tone de ajutor alimentar şi medical în Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă un oficial libian.

Nava urmează să ajungă marţi dimineaţă la Al-Arich, în Egipt, de unde ajutorul va fi livrat în camioane via terminalul Rafah, dintre Egipt şi Fâşia Gaza, a declarat directorul operaţiunilor maritime libiene, Abdelhakim Al-Ghizioui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici