Turcia susţine că are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria

Turcia are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria, dar nu ar exclude SUA, Rusia sau alte state dacă vor dori să coopereze, a declarat joi ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

590 afișări
Imaginea articolului Turcia susţine că are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria

Turcia susţine că are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria

În urma deciziei preşedinmtelui american Donald Trumo de a retrage toţi cei 2.000 de militari SUA din Siria, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că el şi Trump au discutat despre posibilitatea ca Turcia să înfiinţeze în Siria o zonă de securitate de 32 de km pătraţi de-a lungul graniţei.

Cavusoglu a declarat pentru postul te televiziune A Haber că nu este nimic sigur în legătură cu planificarea acestei zone de securitate, dar că punctele de vedere dintre Ankara şi Washington corespund, în afară de câteva aspecte.

”Putem înfiinţa singuri o zonă de securitate, dar nu vom exclude SUA, Rusia sau alte ţări dacă vor dori să coopereze”, a afirmat Cavusoglu.

Cavusoglu a declarat că Ankara şi Moscova sunt ”pe aceeaşi lungime de undă” în privinţa soluţiilor politice în afară de chestiunea legată de rămânerea la putere a lui Bashar al-Assad. Moscova îl susţine pe Assad, în timp ce Ankara nu îl vrea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici