Turcia susţine că restructurarea armatei este conformă cu normele NATO. 288 de militari sunt căutaţi în continuare în urma tentativei de lovitură de stat

Planurile Turciei de restructurare a forţelor armate au rolul de a elimina posibilitatea unui nou complot militar şi vor fi în conformitate cu standardele NATO, afirmă ministrul turc al Apărării, Fikri Isik, precizând că 288 de militari sunt căutaţi şi acum în urma tentativei de lovitură de stat.

1251 afișări
Imaginea articolului Turcia susţine că restructurarea armatei este conformă cu normele NATO. 288 de militari sunt căutaţi în continuare în urma tentativei de lovitură de stat

Turcia susţine că restructurarea armatei este conformă cu normele NATO. 288 de militari sunt căutaţi în continuare în urma tentativei de lovitură de stat

După tentativa de lovitură de stat militară blocată în data de 15 iulie, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a emis două decrete prin care a disponibilizat circa 3.000 de ofiţeri, inclusiv peste 40% dintre generali.

"Planurile de restructurare au rolul de eliminare a mecanismului constituţional care a permis şase lovituri de stat în ultimii 60 de ani. Măsurile aplicate sunt total în conformitate cu structura şi spiritul NATO", a declarat Fikri Isik, conform site-ului agenţiei Reuters.

"Măsurile luate se axează pe trei principii. Primul este conformitatea cu normele democratice. În al doilea rând, sunt rezultatul experienţelor la nivel global. În ultimul rând, vor garanta că nimeni nu va mai reurge vreodată la o lovitură de stat în Turcia", a subliniat Fikri Isik.

Ministrul turc al Apărării a declarat că 288 de militari, inclusiv nouă generali, sunt căutaţi şi acum în urma tentativei de lovitură de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici