Turcia trimite în Egipt două avioane cu ajutoare pentru Gaza

Turcia a trimis luni două avioane cargo în Egipt care au transportat echipamente medicale şi provizii pentru Gaza, a declarat ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca. El a mai spus că alte două avioane vor fi trimise în următoarele zile, potrivit Reuters.

128 afișări
Imaginea articolului Turcia trimite în Egipt două avioane cu ajutoare pentru Gaza

Turcia trimite în Egipt două avioane cu ajutoare pentru Gaza

Printre proviziile medicale trimise de Turcia sunt echipamente pentru intervenţiile de urgenţă, mese de operaţie, ventilatoare, aparate cu ultrasunete şi materiale ortopedice.

Recent, Turcia a trimis trei avioane cu ajutoare pentru Gaza. Duminică, a trimis o echipă medicală şi provizii în Egipt şi a anunţat că este pregătită să trateze palestinienii răniţi în Turcia. De asemenea, dacă este necesar Turcia este dispusă să înfiinţeze un spital de campanie la aeroportul El Arish din Egipt şi la punctul de trecere a frontierei Rafah.

Acesta este principalul punct de trecere în şi din Gaza, care nu este controlat de Israel. Livrările umanitare prin Rafah au început sâmbătă, după încheierea disputelor cu privire la procedurile de inspectare a transportului

Sâmbătă şi duminică, prin Rafah au trecut 34 de camioane, iar luni încă un convoi a intrat în Gaza. Oficialii ONU spun că ar fi nevoie de aproximativ 100 de camioane zilnic pentru a satisface nevoile esenţiale din Gaza. În Fâşie sunt 2,3 milioane de oameni şi stocurile de alimente, apă şi combustibil s-au epuizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici